Dieren in winterslaap – Pientere Peuters

8 december

Deze donderdag hadden we het over dieren in hun winterslaap. Welke dieren houden een winterslaap en waar doen ze dat? Wat doen ze voordat ze gaan slapen en hoe lang blijven ze slapen? Alexander en Jade wisten heel goed de dieren te benoemen en waar ze dat zouden doen. Beer uit ons verhaal kon maar niet in slaap komen omdat hij het zo koud had. Hij kreeg toen van zijn vriendjes een lappendeken, gemaakt van hun eigen kleding. Ze kropen er samen gezellig onder waarna beer heerlijk in slaap dommelde. Zelf een holletje bouwen om te schuilen is fantastisch. Het ene kind pakt de kartonnen dozen en begint direct de ander wil eerst nog wat hulp. Wat een pret om weg te kunnen kruipen en dan plots met een berengrom weer tevoorschijn te komen. Om het warm te krijgen kun je om je holletje heen rennen. Maar je kunt je ook verstoppen achter je hol of naast je hol. Op het dak kon niet want dat was veel te slap (doek) en onder het hol kon ook niet want de vloer was veel te hard. Ook egels houden een winterslaap en eekhoorn verzamelt nootjes om tijdens zijn winterrust af en toe even lekker te kunnen smikkelen. Als laatste hebben we een egeltje gemaakt van wat klei. Eerst een mooie bal vormen, een snuitje eruit trekken en daarna met stokjes de stekels maken. En toen de mama’s kwamen waren de kinderen ineens verdwenen, in slaap gevallen, of toch niet. . .