Ervaringen bij Yvonne

Ervaringen

Individuele trajecten

Blijmoedig – de betekenis is opgewekt en zonder tegenzin en zo gingen we met frisse moed en een enthousiast kind naar ‘juf’ Yvonne!

Een schepje zelfvertrouwen, een stukje opeisen van de wereld voor jezelf en een paar kilo blij kind als eindresultaat. Dat was de uitkomst na weken tekenen, verven, praten, boetseren en jongleren; Ik mag er ook gewoon zijn… punt.

Dat ‘juf’ Yvonne zelf moeder is, merk je goed in de omgang: zorgzaam en lief.
Reef kwam voor haar (wij als ouders in 2e instantie) en zo ging Yvonne er ook mee om – geen betutteling gewoon “Hoi Reef, ga je met me mee?” … “Doei mam!”.

We zagen hem langzaam steviger in zijn schoenen gaan staan, opkomen voor zichzelf, opener worden naar de buitenwereld en daar hoort lekker slapen ook bij.
Kortom lieve ‘juf’ Yvonne: DANK JE WEL namens ons drietjes.

De Sphinx is geboren en staat als een (t)huis!  Met lieve groet en een dikke kus van ons!               P, R en M, Haarlem

Ouder en kind traject

Wij (vader en moeder) zochten hulp voor onze zoon (5) om hem beter te
kunnen ondersteunen in zijn emotionele ontwikkeling . Hij had last van boze
buien, was snel ontdaan, overprikkelt en had weinig aansluiting bij
leeftijdsgenootjes. Wij wisten vaak niet hoe we ingang kregen tot zijn wereld.
Praten zou niet de juiste weg zou zijn, daarom kwamen we uit bij kunstzinnige
therapie bij Yvonne.

Hulp vragen was nog best even een stapje, want “dan
moet t ook wel echt goed zijn”… Yvonne kwam en vanaf de eerste
kennismaking voelden we dat we bij haar in goede handen waren. Wij hebben
onder haar begeleiding samen met onze zoon een tekening gemaakt, waarbij
zij onze gezinsdynamiek en onze zoon observeerde. Yvonne neemt alle tijd,
maakt goed contact, bereid de sessie zorgvuldig voor met mooie materialen.

Het tekenen zelf was prettig om te doen en op momenten erg gezellig, met
name doordat Yvonne een rustige, open uitstraling heeft en nergens oordelend
is. Wij voelden ons gehoord en begrepen, ook als er niets werd gezegd of wij
soms het antwoord op een vraag even niet wisten. De inzichten die we kregen
door haar observaties waren ‘to the point’ en er sprak een grote kundigheid
uit. Yvonne is niet opdringerig, stelt vragen in plaats van dat ze adviezen geeft,
durft samen te ‘onderzoeken’ en ziet jou als ouder als deskundige van je kind,
wat de begeleiding gelijkwaardig maakt.

Van Yvonne kun je iets aannemen, niet omdat het moet, maar omdat je het zelf wilt.
D&J, Haarlem

In onze zoektocht naar het beter begrijpen van de emoties van onze dochter en haar moeizame relatie met haar jongere broertje kwamen we via-via bij Yvonne terecht.

Na een prettige, en soms al verhelderende, intake hebben we met het gezin gewerkt aan een gezamenlijke tekening. Met haar open en warme aanpak wist Yvonne de kinderen (5,5 en 2,5 jaar) en onszelf op een mooie wijze te prikkelen, te stimuleren en te enthousiasmeren voor deze tekening.

Heel belangrijk was het gevoel voor de kinderen dat zij er ook echt toe deden en Yvonne wist de kinderen er maximaal mee te boeien, ondanks haar voornamelijk observerende rol in het geheel. Met een keur aan materialen gingen we aan de slag en hebben we een mooie gezinscreatie gemaakt, waarbij iedereen zich op zijn gemak voelde.

Uit deze creatie en haar observaties van de gezinsdynamiek heeft Yvonne een advies opgesteld met tips, ideeën en handreikingen waar wij als ouder zeker mee verder kunnen en we kunnen kiezen wat het best bij ons past. We hebben de uitkomsten besproken in wederom een mooi gesprek, waarbij er ruimte was voor zowel het verdiepen van individuele aandachtspunten als de aandachtspunten gericht op het probleem waarmee we begonnen zijn.

Yvonne gaat hierbij echt het gesprek aan zonder op enige wijze ‘dwingend’ een advies te geven. Het draait om eye-openers, om de juiste vragen, om inzicht te creëren in zaken die je eigenlijk wel voelt maar niet kan benoemen, maar ook om de voorbeeldrol als ouder die je hebt. Het is die combinatie die onze sessies met Yvonne waardevol en inzichtelijk hebben gemaakt en waardoor we meer begrijpen van onze dochter. In periodes waarin je je soms machteloos voelt en je ideeën hoe je iets aan kunt pakken uitgeput zijn, is dat bijzonder fijn”

R&S, Haarlem

Wat een rust, aandacht en tijd is er ingestoken. We hebben het traject met Yvonne als zeer prettig maar vooral ook nuttig ervaren.

Eerst een uitgebreide intake om te achterhalen waarom we dit eigenlijk doen, een leuke tekensessie met het hele gezin, feedback en evaluatie, een tweede tekensessie en een mooie samenvatting met de verschillen.

Wat me vooral positief verrast heeft is het inzicht van de fases waarin kinderen zitten en hoe dit reflecteert in gedrag, maar ook welke reacties gedrag van jezelf kunnen uitlokken. Stiekem weet je dat eigenlijk wel, maar door op deze manier gezamenlijk een activiteit te ondernemen die door een objectief iemand geanalyseerd wordt, kom je toch tot nieuwe inzichten. Vooral de manier waarop iedereen een rol speelt in het geheel en het feit dat het niet zweverig wordt, spreekt me erg aan.

Door achteraf alles nog eens rustig na te kunnen lezen en wat bepaalde zaken betekenen merken we nu echt verschil in hoe we zaken aanpakken waardoor het soepeler loopt. Al met al een positieve ervaring!

Jeroen & Michelle, Haarlem