1 stap tegelijk

Wanneer je even niet meer zo stevig in je schoenen staat en je het gevoel hebt dat vriendinnen je in de steek laten en niet meer met je willen spelen word je daar erg verdrietig van. Op school houd je je groot en probeer je uit alle macht om mee te doen met de groep maar je voelt dat je er niet blij van wordt en als je dan thuis komt ben je boos, verdrietig en wil je met niemand meer spelen.

Het bovenstaande verhaal vertelt over een meisje die veel boosheid in zich voelde. Ze heeft 2 jongere zusjes en is voor hen een echte grote zus, begaan, verzorgend een voorbeeld voor hen.

Maar wat zou het fijn zijn om zelf ook eens een grote zus te hebben en daar tegen aan te leunen, te zien en ontdekken wat zij graag doet. Niet het gevoel hebben dat jij alles zelf uit moet vogelen en je laten meevoeren met de stroom. Wat dit meisje gaandeweg ontdekte kwam uit haar bol te voorschijn. Je wordt niet in 1 dag zo’n prachtige zwaan. Sierlijk, sterk, elegant en bovendien met een prachtige schat onder je veilige vleugels in je warme nest.