Over Yvonne

Wie ben ik

harmonie

Yvonne Rozemeijer

Creatief

Praktisch

Flexibel

inventief

Sensitief

Analytisch

Verbeeldingskracht

Ervaringsgericht

Empatisch

Yvonne Rozemeijer (1971) moeder van 3 kinderen die mij alert en scherp houden. Die mij iedere dag weer uitdagen om te leren door al hun vragen en rake opmerkingen.

Sinds 2008 werk ik met veel plezier en toewijding in mijn praktijk BlijMoedig. Ik laat me leiden door mijn hart. Ik werk niet volgens een vast format. Vertrouw op wat er zich aandient en breng dit in verbinding met jouw vraag. Hierbij zoek ik naar mogelijkheden, prikkel en inspireer om je eigen oplossingen te vinden. Zo leer je (weer) vertrouwen op je eigen oordeel en te weten wat goed is voor jou.

Ik ben praktisch ingesteld en iemand die uitprobeert en naar oplossingen zoekt. Ik ben goed in het leggen van verbanden, kijk naar het geheel van de mens en daag kinderen uit hun fantasie en creativiteit de vrije loop te laten. Deze om te zetten in tastbare beelden en zo met hun heldere geest zelf conclusies te laten trekken. ‘Ik heb wel een keus’, zei de jongen verbaasd na een aantal sessies. ‘Of ik laat me steeds uitdagen en wordt heel boos, of ik kies ervoor de uitdaging te laten liggen en lekker verder te voetballen’. Soms kun je beter opnieuw beginnen met een schildering maar soms ligt de uitdaging erin er toch iets van te maken.

Ik houd van kinderen. Vind ze open, interessant, creatief, onbevreesd, irritant en prachtig tegelijk omdat ze feilloos en soms onbeschaamd door je zwakke plekken heen prikken maar bovenal vind ik ze heel wijs. Ze zijn praktisch, stellen vragen en vinden vaak ingenieuze oplossingen voor heel ingewikkelde vraagstukken. Ze durven vanuit andere perspectieven te kijken zonder oordeel en houden van de wereld, ze stromen mee in de omgeving om hen heen.

Zelf ben ik in mijn element als ik creatief bezig kan zijn. Doordat ik letterlijk bezig ben, de focus op mijn handen richt vergeet ik even wat er soms allemaal in mijn hoofd kan rondtollen. Het DOEN geeft rust en ruimte in mijn hoofd, kan ik afstand nemen van moeilijke situaties en dient de oplossing zich vaak als vanzelf aan. Opgaan in het moment, in het hier en nu waar 1 uur slechts 5 minuten lijken te duren. Dit is in hoofdlijn waar het voor mij in de begeleiding om gaat. Weer een gezonde verbinding zoeken tussen:

Hoofd

made by Yvonne Rozemeijer

made by Yvonne Rozemeijer

Hart

Handen

made by Yvonne Rozemeijer

"Ik geloof in de kracht waarmee beelden ons innerlijk verrijken"

Alles wat we zien is beeld, de natuur, onze dierbaren, een zelfgemaakt cadeau. We worden geraakt, niet alleen door het beeld zelf maar ook door het gevoel dat erachter schuilt. Het gevoel is de essentie die wordt weergegeven in het beeld. Via onze eigen gemaakte beelden wordt onze innerlijke wereld zichtbaar voor de buitenwereld. De beelden zijn uniek, altijd in beweging en daardoor ook goed te sturen.

Het klinkt misschien simpel maar voor mij ligt de kracht van de beelden in de eenvoud ervan. De olifant herkennen we niet aan de juiste plaatsing van de slurf maar door de aanwezigheid ervan. En ook de giraffe herkennen we direct aan zijn lange nek ondanks dat zijn poten veel te kort zijn getekend. Het zijn beelden met een specifiek karakter die wij allemaal (her)kennen.

olifant

giraffe

en....