Alle bladeren vallen – Pientere Peuters

1 december

Vorige week nam ik het groepje Pientere Peuters over van Mirjam Hildebrand. Een klein groepje peuters met een ontwikkelingsvoorsprong. Creativiteit, zingen, verhalen luisteren en uitgedaagd worden in de vorm van spel en samen zijn met gelijkgestemden staan voorop.

In deze week was het thema bladeren en de wind. We lazen het verhaal van Uil die de wind uitnodigde in zijn huisje. Maar o, o, wat woei die wind hard, alle meubels van hun plek en veel sneeuw had de wind mee gebracht. We gingen zelf proberen of wij ook zoveel wind konden maken met onze mond en of het ook met een rietje lukte. We bliezen door het rietje heen en lieten zo de balletjes rollen, maar sommige balletjes gingen amper van hun plek. Wat was daarmee aan de hand? Jade en Alexander voelden in hun handen of ze even zwaar waren en voelden gelijk dat de een zwaarder was dan de ander. We probeerden het ook met eikels, kastanjes, beukennootjes en met bladeren en die laatste deden het heel goed. Als laatste hebben we een windlichtje gemaakt zodat een kaarsje niet uitgeblazen kan worden door de wind. Het was een heerlijke ochtend.