Pientere Peuters

Pientere Peuters 2017

Pientere Peuters is er voor peuters met een ontwikkelingsvoorsprong. Samen met gelijkgestemden als planeten door de ruimte wervelen, gebogen zitten kijken over krioelende beestjes, gezellig aan tafel fruit eten en een stekelige egel kleien.

Eind 2016 heb ik het Pientere Peuters groepje van Mirjam Hildebrand overgenomen. Het concept zoals Mirjam dat heeft neer gezet blijft behouden waarin de onderstaande pijlers het uitgangspunt vormen.

*voeden van behoefte aan kennis en nieuwe dingen ontdekken

*samen zijn met gelijkgestemden

*begeleiden bij het oefenen in fouten maken, omgaan met perfectionisme en hooggevoeligheid.

Het doel van de bijeenkomsten is om samen met gelijkgestemden vooral ook peuter te mogen zijn waarin hun behoefte aan kennis wordt gevoed. De kinderen worden uitgedaagd op vlakken waar hun interesses en nieuwsgierigheid liggen door middel van beweegspelletjes, kleine gerichte opdrachtjes, creatieve opdrachten en uiteraard hun eigen vrije spel. Dit alles wordt ondersteunt met verhalen en liedjes.

Als kunstzinnig therapeut ben ik regulier en antroposofisch opgeleid in zowel de ontwikkeling op het fysieke als psychische vlak van de mens. Binnen mijn praktijk BlijMoedig begeleid ik kinderen met verschillende problematiek. Wanneer ik met kinderen aan het werk ga stel ik mijzelf steeds de vraag, ‘wat vraagt dit kind, wat laat het zien en wat heeft het nodig?

Wijziging in dag

Momenteel zijn er niet genoeg aanmeldingen om in januari 2018 op woensdag- of donderdagochtend het groepje te laten doorgaan. Heb je interesse? Laat mij weten welke dag jou uitkomt.

Duur van de bijeenkomst: 2 uur

Tijd:       9:15 – 11:15 uur

Tarief:   € 37,50

Tarief kennismakingsbijeenkomst:   € 30,00

Voor nieuwe kinderen geldt eerst een Intake: € 20,-. Het is voor mij van belang om te weten waar je kind ongeveer zit qua ontwikkeling voordat het kan instromen in de groep. Het intakegesprek kan ook telefonisch plaats vinden.

Strippenkaart: 5 x = € 187,50

Strippenkaart: 10 x =  € 360,-  (i.p.v. € 375)

Locatie; St. Jorisveld 1, 2023 GD  Haarlem

De intentie is om iedere week te komen om continuïteit en saamhorigheid te bevorderen. Het kan natuurlijk zijn dat je kind ziek is of het door omstandigheden niet kan komen maar ik wil nastreven om dit zoveel mogelijk te beperken. Tijdens de schoolvakanties zijn er geen bijeenkomsten.

Wanneer uw kind tien bijeenkomsten heeft bijgewoond krijgt u, indien wenselijk, een beknopt ontwikkelingsverslag van mij, waaraan een kort gesprek is gekoppeld. Dit gesprek valt op aanvraag uit te breiden naar een langer gesprek indien dit wenselijk lijkt.

Afmelden binnen 24 uur voor aanvang uitgezonderd ziekte en calamiteiten, anders wordt de ochtend in rekening gebracht.

Ik streef ernaar om iedere week een blog te schrijven over de ochtend. Hierin krijgen jullie een indruk in woord en beeld waarbij kinderen schuilnamen krijgen en de kinderen onherkenbaar in beeld komen.

 

Thema’s in 2018 zullen o.a. zijn:

sterren, planeten en astronauten

ridders, piraten en prinsessen

vulkanen

zintuigen

seizoenen

boerderijdieren

dinosauriers

 

In de vakanties zijn er geen bijeenkomsten.